Здравейте,
Можем ли да помогнем?
Messenger
Phone

ЗА НАС

20г КРИНА
20 години готвим вкусно с вас!

Щастливи сме да споделим с вас, приятели, че през 2023 година Крина празнува своя 20-и рожден ден.

Дали са много, или малко, не можем да преценим. В Крина не гледаме много назад във времето, а се стремим да правим все по-хубав настоящия момент – моментът, в който сме с вас в кухнята и приготвяме заедно апетитни ястия за любими хора.

От създаването си до днес ние продължаваме да вярваме, че на всяка семейна трапеза трябва да се сервира качествена, вкусна и достъпна храна. И това е нашата мисия. Представяме си как готвите бабиния боб за децата, оригинална паеля за приятелите, арабска крем супа от червена леща за студените вечери и как усмивките в дома ви стават все повече и повече.

И това ни вдъхновява и мотивира да работим усърдно ден след ден, година след година.

Не спираме да произвеждаме и пакетираме гарантирано български ориз, боб и леща, да внасяме оригинални храни от екзотични места по цял свят, да разработваме иновативни продукти за всичките ви кулинарни наслаждения и гурме пътешествия по света. И броят на предложенията ни за вас непрекъснато нараства.

И така – вече цели 20 години…

Благодарим ви за доверието! Благодарим, че оценявате нашите усилия! За нас е чест и удоволствие да присъстваме в домовете ви!

Надяваме се да продължаваме заедно да готвим приключения, да сервираме радости и да споделяме сладостта на дните си.

Бърза разходка в оризови полета на Крина
КРИНА
Ние сме Крина.

Ние произвеждаме и пакетираме хранителни продукти със специално отношение към храната и хората.
Ние носим на българската трапеза наслада от любимите вкусове и удивление от новите открития.
Ние предлагаме такова разнообразие от традиционни и екзотични семена и варива, че сме любимци на бабите и децата, на кулинарните експериментатори и на традиционалистите.
Но нека ви разкажем малко повече за нас.


Крина – първият проект на СУИКО

Крина е първият проект на нашата семейната компания СУИКО – компания в сектора на бързооборотните стоки (FMCG), в която произвеждаме ориз и пакетираме бобови и зърнени храни вече над 25 години.

Ние твърдо вярваме, че с хубава храна животът е още по-хубав. Не само заради здравето. Ние знаем, че трапезата е мястото да съберем семейството и приятелите, да празнуваме обичта си и да споделим най-ценното, което имаме.

Така се роди Крина – от нашето желание да докажем, че има начин добрата храна да стига до всеки дом и да го пълни с апетитни ухания и радостна глъч. Започнахме през 2003 година и все още успяваме да сбъдваме мечтите си.


За храната – с уважение и любов

В Крина имаме специалното отношение към храната – особено към тази, която се ражда от земята. Работим с много български земеделци, внасяме директно хранителни продукти от цял свят, но и сами сме производители на ориз в родни оризища. Затова знаем, че грижата за добрата храна не започва от избора на вкусна и здравословна рецепта.

Грижата за добрата храна започва от зърното, което трябва да се подбере, посади и отгледа с внимание и уважение. А после съвестно да се пакетира, за да донесе до трапезата ви даровете на земята, топлината на слънцето и обичта на грижливите човешки ръце.

И се надяваме, че ще усетите отношението и обичта ни в своя дом.


Всичко, което предлагаме, е добра и разнообразна храна

В пакетите Крина сме събрали такова разнообразие от продукти, че можете да не повтаряте рецепта месеци наред. Пакетираме традиционни и екзотични видове храни от България и от света. Разгледайте рафта на Крина и открийте:


  • над 20 вида ориз от цял свят като балдо, перлен, ризон, бомба, бланширан, пълнозърнест, кафяв, басмати, жасмин, императорски, див, ориз за суши или паеля;
  • над 10 вида боб като бял, червен, черен, салатен, белен, мунг, гигант, маслен;
  • страхотно разнообразие от видове леща като белуга, белена, френска, червена и др;
  • и още десетки видове зърна и варива като нахут, киноа, грах, булгур, царевица, елда, твърда пшеница, които хранят човечеството хилядолетия наред.

Всеки сорт е внимателно подбран, за да ви зарадва с разнообразие в кухнята – от традиционния български боб през италианския ориз за ризото до турската червена леща или нахут за хумус. За да допълним насладата от добрата храна, добавяме и различни видове сол и захар от цял свят.

Имаме и няколко специални иновативни продукта. Разработихме ги за съвременната домакиня, която има нужда да готви бързи, но и здравословни ястия за цялото семейство. Такива са нашият белен боб, който се вари много бързо, и неповторимият ни ориз Баланс, който е в златната среда между белия и кафявия ориз.

Ако сте готови да си припомните вкуса на бабиния боб или да проверите защо боб мунг е толкова харесван; ако искате да направите сармите от детството или да опитате императорски ориз; ако обичате да се потапяте и в любими, и в екзотични кулинарни преживявания – време е да разгледате продуктите на Крина в добрите супермаркети в квартала ви или в нашия онлайн магазин.


ЗЕМЕДЕЛИЕ
Сеем, жънем и орем

В Крина винаги се грижим за качеството на храните, които предлагаме. Защото знаем, че вълшебният вкус на ястията за любимите хора зависи не само от кулинарните умения на готвача, но и от продуктите в кухнята.


Крина – българският производител на ориз, боб и леща

Когато мислим за боб и сарми, винаги си спомняме прелестния вкус на мамините и бабините гозби. Искаме да предадем тези хубави спомени и на децата си.

Ето защо от 2006 година Крина е производител на ориз – роден, български ориз, отгледан с обич по стари оризища в Тракийската низина. Преработваме и пакетираме със същата обич и внимание и бобови и зърнени култури,.

Като български производител на ориз и боб ние се стараем да съхраним нашенските сортове и вкусове. Садим семена в плодородна Тракия и Добруджа, грижим се за тях под нашето слънце и въздух. Създадохме екип от опитни специалисти, събрахме парк от качествена земеделска техника, оборудвахме модерни производствени и пакетажни линии.


Срещаме традицията със съвремието

Най-голямото ни желание е да възстановим и развием българското земеделие. Затова създадохме специална серия Имало едно време, в която пакетираме гарантирано български ориз, боб и леща.

Но в същото време сме производител на ориз в сегашния свят с неговите нови нужди и изисквания. Затова разработваме и предлагаме съвременни, лесни за приготвяне и по-здравословни продукти като ориз Баланс и Белен боб.

Продуктите Крина ще намерите в близкия голям супермаркет. Насладете им се!
Бърза разходка в оризови полета на Крина
Полетата с боб и леща на Крина
УСТОЙЧИВОСТ
Устойчиво производство

В Крина вярваме, че грижата за човека започва с грижата за природата. Затова се стремим към устойчиво производство на храните си – от засаждането и отглеждането на културите до обработката и пакетирането им. Така сме сигурни, че запазваме чистотата на всяка следваща реколта и даваме на децата си чиста храна и земя.

Оризищата, в които се произвежда ориз Крина, се напояват чрез естествена гравитация, а в тях живеят стотици видове диви птици, риби и насекоми. Посевите с бобови култури обогатяват по естествен път почвата и намаляват нуждата от торене и поливане. В оризарните и пакетажните цехове създаваме устойчиво производство, като използваме възобновяеми източници на енергия, безотпадъчни технологии, специално разработени прахоуловители за 92% по-ниски прахови емисии във въздуха, подобрени еко опаковки като тези на серията Exotic Line.

Така можем да ви гарантираме, че всяко зрънце ориз, боб и леща на Крина се грижи и за настоящето, и за бъдещето.
Една опаковка по-малко има значение

Знаем, че красивите, функционални и информативни опаковки са важни, но като всеки отговорен бизнес за нас е от значение и какво се случва с тези опаковки след това. Затова осъществихме сериозен проект за подмяна на технологията за пакетиране на продуктите ни в кутии от серията Exotic Line. Благодарение на новите ни машини, продуктите се пакетират директно в картонената кутия и така елиминирахме нуждата от допълнителната опаковка, която преди поставяхме.

Продължаваме да работим по темата за намаляването на отпадъците и търсим нови решения за по-екологични и щадящи природата материали.

СОЦИАЛНО
Социални проекти

Крина е марка, създадена от българско семейство за българските семейства. Ние знаем добре колко по-силен става всеки един от нас, когато се държим за ръка, и колко по-щастливи сме, когато сме заедно. Ето защо често участваме в социални проекти, които съвпадат с нашия мироглед и могат да сбъднат мечтата ни да живеем в по-хубав свят.

По-добър свят се създава с добра храна, но и с добри дела

Затова често работим заедно с SOS Детски селища България, и други благотворителни организации, свързани преди всичко с подкрепа на деца в риск и деца с нарушени двигателни функции. За нашите конкретни социални проекти, каузи и събития ще научавате на сайта ни, в каналите ни в социалните мрежи или на опаковките с продуктите на Крина, които можете да намерите в големите супермаркети или в онлайн магазина ни.
СЕРТИФИКАТИ
СЕРТИФИКАТИ
Сертифициран производител на храни
Крина е сертифициран производител на храни и основни хранителни продукти.

Няма по-добър начин да докажем колко внимателно се грижим за храната на трапезата ви от това да покрием изискванията на сертификата за безопасност IFS (International Food Standard). Всяка година преработвателните ни предприятия биват подлагани на най-строги проверки, които винаги преминаваме с пълен успех.

Серията за био храни преминава през редовни стриктни проверки за съответствие с Регламент (ЕС) 2018/848 на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2018 година относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти.