Culinatură

5 beneficii ale consumului de linte

5 beneficii ale consumului de linte
Un aliment simplu, accesibil și ușor de preparat, lintea ascunde calități nutriționale extraordinare care ne ajută la menținerea corpului într-o formă excelentă. O puteți găti ca pentru un prânz ușor, dar sățios, sau pentru o cină delicioasă și hrănitoare.Descoperiți mai jos care sunt beneficiile consumului regulat de linteOferă proteine ​​de calitate - lintea este de departe învingătorul în cantitatea de proteine pe care le conține. 26% din totalul caloriilor sale provin din proteine. Tocmai de aceea, lintea e o sursă sigură de proteine ​​vegetale pentru vegani și vegetarieni.

Scade colesterolul - datorită cantității mari de fibre solubile, curăță vasele de sânge și scade riscul bolilor de inimă.

Menține inima sănătoasă – lintea este o sursă bogată de acid folic și magneziu. Acidul folic reduce nivelul de homocisteină, un factor de risc pentru bolile de inimă, iar magneziul îmbunătățește circulația sângelui și transportul oxigenului în organism. Mâncați linte pentru o inimă sănătoasă!

Ajută digestia - prezența fibrelor insolubile din linte ajută la prevenirea constipației și a sindromului de colon iritabil.

Stabilizează nivelul de zahăr din sânge – fibrele solubile și insolubile din linte captează carbohidrații, încetinesc digestia și reglează nivelul zahărului din sânge. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care suferă de diabet, hipoglicemie și rezistență la insulină.Includeți lintea în mod regulat în meniul dvs. și veți vedea că vă veți simți mult mai energici, iar metabolismul dvs. se va îmbunătăți considerabil.
Linte