Rețete

Deliciu de Paște: organe de miel cu orez Perlat

Ingrediente

 • 1 pachet organe miel pentru drob
 • 1 cană orez Perlat Krina Natural Choice
 • 1 1/2 ceapă verde
 • 30 g unt
 • ulei
 • condimente: mentă, piper, boia afumată, pătrunjel proaspăt, sare

Mod de preparare

 1. Curățați organele de miel. Înmuiați burta și intestinele în apă cu puțin oțet timp de 20 de minute. Clătiți-le bine, împreună cu restul organelor, și tăiați-le în bucăți mari. Turnați apă și puneți pe foc. De îndată ce încep să fiarbă, aruncați prima apă, clătiți organele de miel și turnați apă nouă. Fierbeți din noi timp de 20-30 de minute sau până când sunt moi.
 2. În acest timp, spălați bine orezul Perlat Krina și puneți-l în apă călduță, sărată, timp de 30 de minute. Curățați și tăiați ceapa în bucăți mici. Căliți timp de un minut sau două într-o tigaie cu 2-3 linguri de grăsime (ulei).
 3. Scurgeți organele de apă, tăiați-le bucățele și adăugați-le la ceapa verde. Condimentați, amestecați și puneți pe foc pentru un minut sau două.
 4. Tăiați bucăți de hârtie de copt de aproximativ 25-30 cm lungime.Puneți în mijlocul hârtiei amestecul cu organele de miel și ceapa. Îndoiți în formă de plic - mai întâi partea inferioară deasupra amestecului, apoi partea superioară, apoi părțile laterale. Întoarceți “plicul” invers și puneți-l într-o tavă încăpătoare. Continuați în același mod cu restul amestecului. La final, trebuie să aveți 4 bucăți.
 5. Coaceți timp de 15-20 de minute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
 6. Acum vine rândul orezului. Puneți untul și 1 lingură de ulei într-o cratiță. Din nou, clătiți foarte bine orezul, scurgeți-l și turnați-l în cratiță. Căliți la foc mediu până orezul devine translucid. Acest orez se gătește în proporție 1:2. Așadar, puneți 2 căni din apă fierbinte în care au fiert organele de miel. Condimentați cu sare și piper. Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. După ce au trecut acest 15 minute și orezul a absorbit tot lichidul, opriți focul, înlăturați capacul, puneți un prosop curat de bucătărie peste cratiță și puneți înapoi capacul. Lăsați orezul așa timp de 10 minute - veți vedea că orezul își va păstra forma, iar boabele vor fi separate. 
 7. Dacă doriți, puteți face mai mult orez. Este atât de delicios încât oaspeții vor dori încă o porție.
 8. E timpul să servim cina – umpleți un bol mic din sticlă cu orezul preparat, dar fără a apăsa prea mult, apoi răsturnați-l pe farfuria în care veți servi porția. Pe lateralul farfuriei, puneți o cantitate mică din organele de miel. Deasupra presărați ceapa verde tocată mărunt și pătrunjel proaspăt. Pentru mai multă prospețime, puteți adăuga o frunză de salată verde și o roșie.
Orez