Culinatură

Fasolea ca și cultură

Fasolea ca și cultură Krina
Fasolea este una dintre cele mai diverse culturi din lume. Este prezentă în bucătăria din întreaga lume, iar consumul său este recomandat zilnic, deoarece alimentele și supele pe bază de fasole sunt o sursă valoroasă de proteine vegetale și fibre. Fasolea este considerat un aliment ieftin și relativ ușor de preparat, care oferă organismului o proporție echilibrată de grăsimi, proteine, vitamine, minerale și fibre. Acestea, la rândul lor, sunt importante pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge și pentru îmbunătățirea digestiei.



Unei diete sănătoase nu trebuie să îi lipsească alimentele pe bază de fasole, în special pentru vegetarieni și vegani, care trebuie să-și asigure zilnic o cantitate suficientă de proteine.



Combinați consumul regulat de fasole cu cereale, paste sau carne slabă și veți furniza organismului dvs. atât acizi grași omega-3 și omega-6, cât și aminoacizii esențiali, complex de vitamine B, vitamina E, fier, zinc și magneziu.



Nu în ultimul rând, boabele de fasole acționează ca și antioxidanți naturali, iar cu cât culoarea este mai închisă - roșu, maro și negru - cu atât au o acțiune antioxidantă mai puternică.



Fasolea nu conține gluten, ceea ce o face o sursă excelentă de proteine și complex de vitamine B pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten.



Există numeroase tipuri de fasole, dar în funcție de mărimea bobului, aceasta poate fi clasificată ca fiind cu boabe mici, boabe de dimensiune medie sau fasole cu bob mare.



În funcție de forma bobului, acesta poate fi în formă de rinichi, alungit, rotund sau pătrat.



Cu toate acestea, numele celor mai multe tipuri de fasole provin de la culoarea acesteia, care variază de la alb la roșu, la maro închis sau negru și pănă la a fi pestriță.
Fasole