Culinatură

Cum se fierbe orezul Imperial? Mici secrete și trucuri pentru fierberea Orezului Imperial

Cum se fierbe orezul Imperial?   Mici secrete și trucuri pentru fierberea Orezului Imperial
Cum se fierbe orezul Imperial?

Mici secrete și trucuri pentru fierberea Orezului Imperial


Orezul Imperial Negru are un aspect și un gust neobișnuit, care face ca toate felurile de mâncare să fie plăcut extravagante și diferite. Dar asta e departe doar unul dintre beneficiile orezului. Orezul negru este de asemenea:Extrem de sănătos datorită continuțului ridicat de antioxidanți și fibre.

Foarte delicios, datorită aromei profunde și bogate, cu note ușoare de nuci, boabele rămânând separate și având o textură plăcută și moale.

Incredibil de fermecător datorită culorii sale mov intens, care adaugă un plus de eleganță oricărei prezentări sofisticate.Dar, ca orice mâncare specială, orezul imperial necesită puțin mai multă atenție. Dacă nu este pregătit corespunzător, vă poate surprinde rămânând mai tare decât vă așteptați.

Pentru a putea obține acele boabe de orez fragede, moi și delicioase pe care împărații chinezi le adorau, trebuie să știi câteva mici secrete. Aflați-le înainte de a fierbe pentru prima oară orez negru. Citiți-le și dacă ați încercat deja să le folosiți acasă - sunt șanse să fi omis un detaliu important.Secretele fierberii orezului Imperial

Pentru a obține cele mai bune rezultate pentru orezul Imperial, trebuie să știți că nu se fierbe ca și orezul alb obișnuit. Iată micile secrete ale specialiștilor Krina.

1. Spălarea

Nu este deloc necesar să spălați orezul Imperial înainte de a-l găti. De fapt, în acest fel puteți înlătura unii dintre nutrienții și antioxidanții din coaja acestuia.

2. Înmuierea

Înmuierea prealabilă a orezului Imperial înainte de a-l găti este, de asemenea, opțională, dar are avantajele sale. În primul rând, va reduce timpul de gătire - orezul care nu este lăsat la înmuiat se fierbe pentru aproximativ 22-25 de minute, în timp ce orezul înmuiat va fi gata în doar douăzeci. În al doilea rând, înmuierea orezului va reduce cantitatea de acid fitic care interferează cu absorbția mineralelor și va descompune unele dintre proteinele greu de digerat din acesta.

Dacă alegeți să faceți acest lucru, puneți orez negru și apă într-un vas mai mare, deoarece orezul se va umfla. Este suficient să-l înmuiați timp de 5-6 ore, dar îl puteți lăsa peste noapte.

3. Raport orez:apă

Pentru 1 cană de orez negru înmuiat, veți avea nevoie în medie de 2 căni de apă. Adăugați 1 ¾ căni de apă pentru orez mai uscat și 2 ¼ căni dacă doriți ca boabele să fie foarte moi.

4. Cratița

Cel mai indicat este să folosiți o cratiță cu fund dublu. Aceasta va distribui uniform temperatura și va împiedica arderea orezului.

5. Fierberea

După ce apa și orezul încep să fiarbă, reduceți focul la minim și acoperiți cu capac. Lăsați să fiarbă la abur încet și acoperit, absorbind apa. Boabele se vor înmuia și se vor umfla ușor.

6. Aburul

Pentru a-l face mai pufos și mai gustos, lăsați orezul acoperit cu capac încă 10 minute după ce ați oprit focul. După asta, îl puteți amesteca pentru a fi mai pufos și îl puteți servi.Acum că știți cum să gătiți orezul imperial perfect, verificați rețetele noastre atent selectate pentru mâncărurile delicioase și sănătoase pe care le poți face cu acesta.
Orez Orez Imperial Exotic line